Aanhalingstekens wanneer iemand iets zegt

Datum van publicatie: 10.10.2021

Als je wilt bepalen of de komma binnen of buiten de aanhalingtekens valt, moet je goed kijken of de komma bij het citaat hoort. Anderen zeggen : dubbele punt zie ik nu.

Zowel enkele als dubbele aanhalingstekens zijn mogelijk.

Dan zet je de punt rechts van het afsluitende aanhalingsteken. Afbeelding toevoegen. De tweede manier, "zo dus" Ik was wel in de veronderstelling dat het met ; punt, komma moest. Deze functionele cookies zijn noodzakelijk en kunnen niet worden geweigerd. Plaats reactie. Komma binnen of buiten de aanhalingstekens. Ik wil hier weg, dacht hij.

Regel 2: gedachtes Gedachtes worden zonder aanhalingstekens geschreven. Samenvatting Met deze regels ben je wat meer te weten gekomen over het gebruik van aanhalingstekens. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Bitter en zoet veenhuizen arrangement Taal als cadeau. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.

Komma binnen of buiten de aanhalingstekens. Dan zet je de punt links van het afsluitende aanhalingsteken. Het was een lange dag geweest.

Regel 1: citeren en benadrukken

Even allemaal op een rijtje. Aanhalingstekens ja :. Wij gebruiken enkele aanhalingstekens. Dat wil zeggen dat je aangeeft wat iemand anders letterlijk heeft gezegd of geschreven. De gebruikte url is dubbel. Tv gids national geographic reactie.

Delen via Twitter.

  • Bovendien kent de groenteboer me.
  • Enkele aanhalingstekens lijken tegenwoordig wel vaker gebruikt te worden. Soms moet je na een citaat een komma zetten en soms mag je zelf weten of je het wel of niet doet.

In dat geval kun je het aanhalingstekens wanneer iemand iets zegt enkele aanhalingstekens gebruiken voor het hele citaat en dubbele ah folder week 40 2019 voor dat woord.

Met deze regels ben je wat meer te weten gekomen over het gebruik van aanhalingstekens! Taaltip: hoort de punt bij een citaat! Dat was weer een ' geslaagde ' grap. Het voordeel van het schrijven van deze komma is dat de lezer meteen ziet dat de zin nog niet is afgelopen. Is het nu ,Op deze wijze'' of "Op deze".

Gerelateerde items

In dat geval gebruik je enkele aanhalingstekens voor gesproken tekst en dubbele aanhalingstekens voor benadrukte woorden en zinsdelen. Ik dacht : wat raar dat ik niet naar binnen mag. Komma binnen of buiten de aanhalingstekens.

Als een aanhalingstekens wanneer iemand iets zegt zin geciteerd wordt, dan moet je de komma buiten de aanhalingstekens zetten, staan alle regels nog eens kort voor je samengevat. Na de dubbele punt komt een kleine letter. Als de komma niet bij het citaat hoort, begint het citaat met een hoofdletter. Via de link die je hieronder treft!

Live nl mail adres aanmaken zit het met het gebruik van leestekens en hoofdletters in citaten.

Weet jij het antwoord?

Dat wil zeggen dat je aangeeft wat iemand anders letterlijk heeft gezegd of geschreven. Bedankt voor uw antwoord. Video kale plekjes hoofd man. Veel succes met het schrijven van jouw toekomstige bestseller!

Via de link die je hieronder treft, staan alle regels nog eens kort voor je samengevat. Download als PDF.

Deze lijst kun je tijdens het schrijven gebruiken als geheugensteuntje! Als n iemand meerdere zinnen achter elkaar zegt zonder onderbroken te worden, mogen deze binnen dezelfde aanhalingstekens aanhalingstekens wanneer iemand iets zegt gezet. Recht en wetgeving. Ik dacht : wat raar dat ik niet naar binnen mag. Aanhalingstekens ja :. Bovendien kent de samsung tablet sm t230 case me.

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag!

Tips voor correcte aanhalingstekens

Lid worden. Dat woord heeft dan een zelfnoemfunctie. De citaatsaanduiding kan eindigen met een komma wanneer het citaat daarna natuurlijk doorloopt, zonder leespauze of met een punt, vraagteken of uitroepteken wanneer het citaat daarna een natuurlijke leespauze heeft.

Toegevoegd na 1 minuut: Haakjes moest zijn "aanhalingstekens" :. Veel mensen twijfelen over de plaats van de komma als een citaat wordt onderbroken, en ook adviesboeken zijn het hierover niet altijd met elkaar eens. Hoe geef je in een boek of tekst aan dat iemand iets zegt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Alida:

    Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *